FAQ

“Help! Wat trek ik aan?” Styling is een belangrijk onderdeel van je shoot, vandaar de volgende aandachtspuntjes op een rij.

Uiteraard is het belangrijkste dat je tijdens de shoot iets draagt waar je je fijn en prettig in voelt. Hoe je je voelt, straal je namelijk uit op de foto! Maar bedenk ook dat je niet iedere maand een fotoshoot hebt en je zo lang mogelijk wilt genieten van je foto’s. Het verschil in doordachte keuzes wat betreft kleding & kleur is dan ook enorm voor een optimaal resultaat en de duurzaamheid van je foto’s! En dat zie je zeker terug in het resultaat!

Tip 1: Zorg voor rust in jullie kleding. Draag geen drukke prints, strepen, stippen, plaatjes, logo’s of kleding met woorden/teksten. Dit leidt enorm af van hetgeen waar het uiteindelijk om gaat, namelijk jezelf en/of je familie! Houdt het tijdloos!

Tip 2: Draag geen (te) strak zittende kleding. De shoots zijn op locatie. Houdt het comfortabel. We wandelen, bewegen, zitten, staan en/of spelen. Tijdens de shoot erachter komen dat je leuke nieuwe rokje of blouse te strak zit, is niet prettig. Strakke kleding kan “aftekenen” op foto’s. Ik adviseer daarom comfortabele kleding, laagjes en/of loszittende kleding. Mooie vesten, jurken & rokken die ‘zwieren’ geven gegarandeerd een prachtig & tijdloos resultaat. Ook voor de kindjes. Ze laten beweging zien in een foto!

Tip 3: Less is more! Neem zo min accessoires mee. Dat geldt ook voor sieraden en andere bling-bling. Ik vang jullie emotie, gezichtsuitdrukkingen, onderlinge connectie. Veel bombarie zorgt vaak alleen voor afleiding op de foto’s. Daarbij zijn de shoots voornamelijk op locatie, we wandelen en onderweg schiet ik plaatjes. Het is dus niet praktisch of wenselijk om tassen, rugzakken of een wandelwagen mee te nemen.

Tip 4: Stem kleding op elkaar af. Zorg dat de kleurencombinaties bij elkaar passen. Blijf bij lichte, zachte, neutrale, warme kleuren. Zoals beige, crème, bruin, terracotta en oud roze doen het altijd goed op foto’s. Vermijd fluorescerende en felle kleuren. Wil je meer tips over kleuren, of voorbeelden van mooie kleurcombinaties, laat het me dan even weten, ik denk graag met je mee en stuur je diverse voorbeelden.

Tip 5: Huid & Haar. Het is mooi om ‘blote huid’ te laten zien in een foto. Dus bedek niet alles. Denk aan blote voeten, schouders en armen in beeld. Zorg ervoor dat je haar ook niet ‘té perfect’ zit. Het mooiste is als er ook in de haren wat beweging zit.

Tip 6: Is de shoot gepland in de herfst of de winter. Vermijd dan dikke jassen en zorg voor een warme wollen trui of een mooie sjaal en muts. Zachte, warme aardetinten, kleuren mooi bij de prachtige herfstkleuren in het bos.

Kom je er niet uit? Twijfel je over bepaalde keuzes? Heb je advies of voorbeelden nodig? Laat het me gerust weten, ik denk graag met jullie mee. En laat graag wat voorbeelden zien! Uit ervaring weet ik inmiddels dat styling een niet te onderschatten onderdeel is van een geslaagde & tijdloze shoot. Het kan je shoot zoveel meer sfeer, warmte en karakter geven. Dus schroom niet & ask me anything!