Coaching

Tegenwoordig een hippe term die maar al te vaak te pas en on te pas gebruikt wordt. Maar wat is het nou écht? En is het iets voor jou? Coaching is een krachtige manier van communiceren. Van luisteren. Luisteren naar wat jij vertelt, maar ook naar wat jij niet vertelt. Van kijken, begrijpen en vooral de juiste vragen stellen. Vragen waardoor jij meer helderheid krijgt. Jezelf kan ontwikkelen, inzichten krijgt in jezelf. Zodat je haalbare doelen, dromen en wensen kunt realiseren. Coaching daagt je uit om buiten je bekende denkkaders te kijken naar wat je écht wil, wat je beperkt en laat jou je eigen belemmering op groei zien. Dat stelt jou in staat anders te kiezen!

Patronen doorbreken

Soms zitten we zo vast dat we geen overzicht meer hebben. Niet weten wat, waar en waarheen we kunnen of willen bewegen. Coaching kan je helpen om vooruit te komen, in beweging te komen. Wat wel zo prettig is als je vast zit. Coaching schept focus en helderheid. Het ontwikkelt en vergroot je bewustzijn. En helpt je bij het maken en behalen van doelen. Het leert je loslaten en beslissingen nemen. Het overwinnen van obstakels en belemmeringen. Het brengt je een flinke dosis energie, kracht, inspiratie en motivatie. Leert je grenzen aangeven en omgaan met emoties. Ik herhaal, omgaan met emoties! En dit blijkt in de praktijk voor de meeste onder ons een pittige opgave. Mijn kracht ligt in het begeleiden van “zijn” en “ervaren” van emoties, iets heel anders dan het vermijden of ontwijken van emoties. Verder verminderd coaching aanzienlijk stress en zal je gaan ervaren hoe prettig het is om concreet en praktisch met al je inzichten aan de slag te gaan. Kortom: stoppen met doen wat niet werkt en gaan doen wat wel werkt!

Wat is Coaching niet?

Coaching is geen vervanging voor therapie. Coaching is niet gericht op het helen van pijn, trauma’s of psychische problemen ontstaan in het verleden. Al kunnen er gaandeweg wel een hoop inzichten naar boven komen die vaak als helend worden ervaren. Coaching is gericht op de toekomst. En ondersteunt je persoonlijke en professionele groei door middel van concrete doelen gebaseerd op helderheid, beslissingskracht, verantwoordelijkheid en actie. Een coach is geen consultant, mentor of adviseur. Een coach geeft geen advies en bied geen kant en klare oplossingen. Coaching vereist een actieve houding. Van jou wordt verwacht dat je bereid en in staat bent om zelf aan de slag te gaan met de resultaten van de coaching.

Aan de slag?

Ben je geïnteresseerd en gemotiveerd om te starten met coaching, neem dan gerust vrijblijvend contact op voor het maken van een afspraak voor een eerste (kennismaking) sessie. Ik zal je vervolgens een vragenlijst toesturen die je zal helpen bij het formuleren van de doelen voor je coachingcyclus. Gebaseerd op de antwoorden zal ik een inschatting maken van het aantal benodigde sessies. Een cyclus bestaat gemiddeld uit 6 tot 8 sessies van ongeveer één uur. Sessies kunnen plaatsvinden face to face of via Skype. Skype is een mooi tool dat tegenwoordig veel gebruikt wordt voor coaching. Op deze manier is coaching voor beide partijen mogelijk, te allen tijde en overal ter wereld. Dit scheelt vaak (reis) tijd en kosten. (Aan de intake sessie, en het contact voorafgaande de eerste officiële coaching sessie zijn geen kosten verbonden. Coaching sessies op locatie naar keus zijn uiteraard mogelijk, meerkosten daar afhankelijk van de locatie). Ik hanteer de methode van Consciousness Coaching® en ben ICF geaccrediteerd.

Contact opnemen